Green Grape (olivgrön)
En meterhög busktomat som även kan odlas tjuvad. Små runda tomater med koncentrerad söt smak. Varma utelägen och växthus. Medeltidig.

Tumbling Tom Yellow (gul)
En tidig tomat som bara blir 30 cm hög med små söta körsbärstomater som väger ca 15 g. Passar fint i kruka eller ampel med sina hängande grenar.

Ola Polka (gyllengul)
Tidig produktiv sort från Polen som växer bra även i dåligt väder. Kompakt växtsätt som passar bra i kruka. Stor cocktailtomat med liten spets. Krämigt inre, nästan utan mellanväggar.

Gold Nugget (gulorange)
En tidig, liten och god lite oval cocktailtomat på 20 g. Tunnskalig och nästan frölös med hög sötma. God när den är gul men godare om den får bli orange! Plantan blir ca 1 m hög.

Koralik (röd)
Ger massor av små, körsbärsstora, knallröda frukter längst av alla på friland. Plantan växer kraftigt och utbrett och tar stor plats om den inte beskärs. Men blir endast kring 20-25 cm hög och passar utmärkt i krukor och urnor, likväl som på friland. Blir nästan hopplöst yvig i växthus. Polen.

Alaska (röd)
En Heirloomtomat från Ryssland som ger massor av stora, runda, lysande röda körsbärstomater med mycket god smak. Den är tidig och trivs bra i svalare klimat.

Cheerio (röd)
En av de tidigaste helröda körsbärstomaterna. Den ger en mängd 3 cm stora, kraftigt röda, delikata tomater på grenigt buskiga plantor. Cheerio tål kyligt och ostadigt väder bättre än de allra flesta sorter.

Tumbling Tom Red (röd)
En tidig tomat som bara blir 30 cm hög med små söta körsbärstomater som väger ca 15 g. Passar fint i kruka eller ampel med sina hängande grenar.

Black Opal (brunröd)
Detta är enligt alla beskrivningar en högväxande tomat som bör tjuvas, men jag odlade den som busktomat och den gav en fantastisk skörd av mörka, söta, fasta körsbärstomater. Eftersom vi har andra högväxande brunröda körsbärstomater, så får Black Opal ligga under busktomater.