Lemon Drop (gulgrön)
Producerar rikligt med riktigt små söta körsbärstomater, även under fuktigt och svalt väder. Något sen. Denna tomat vann Seed Savers Exchange smaktävling för kulturarvstomater 2010 och ligger kvar i toppen även 2014 med plats tre.

Snow berry (ljusgul)
En liten god och rund tomat på ca 15 g. Ger skörd länge.

Bombeta Groc (gul)
En kraftigt växande pärontomat med hög produktion av frukter. Katalonien.

Gold Rush (gulorange)
Pyttesmå tomater med fin smak, bara 5-6 mm i diameter! En vinbärstomat med spretande växtsätt, stor skörd. Tar lätt över hela växthuset så sätt den utomhus! De gula och ljust orange tomaterna på bilden är Gold Rush.

Tommy Toe (röd)
Starkväxande sort, runt 300 cm hög, fullproppad med goda tomater, lite större än cocktailtomater. Toppa klasar som vill växa vidare. God fyllig smak som stannar länge i munnen. Har vunnit pris i smaktest i Australien. Högproduktiv, medeltidig.

Mei Wei (röd)
Tidig, högväxande sort från Kina med den bästa smaken enligt många. Den liknar Gardeners Delight i växtsätt, men är betydligt tidigare. De söta, röda frukterna hänger väger ca 20 g. Odlas oftast i växthus eller i kruka i uterum. Men tack vare sin tidighet går det också att odla Mei Wei på friland i bra lägen.

Gardeners Delight (röd)
Sorten ger långa klasar med 12-14 frukter med mild sötma. De har en vikt på 20-25 g. Plantorna är starkväxande och klarar både växthus och friland.

Black Sweet Cherry (mahognyröd)
En klotrund cocktailtomat med ett saftigt, fruktigt, sött och aromatiskt kött. Tomaterna väger ca 25 g. Den växer utmärkt i kallväxthus och uterum, men också på friland i skyddade lägen. Tidig.

Brown Berry (brunröd)
En söt och saftig körsbärstomat som ger stor skörd.

Mexikansk Honungstomat (röd) 
Otroligt produktiv körsbärstomat med fin smak. Kan med fördel få ha flera huvudstammar om det finns plats.

Rosella (rosalila)
Vacker och god körsbärstomat som ger mycket stor skörd.

Indigo Rose (röd)
Vackra frukter på 30-40 gram. Den säregna smaken framträder bäst när de glänsande purpursvarta frukterna övergår i en djupt röd nyans. Utmärkt för hobbyodling i växthus och varma utelägen.